Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#michelin csillag

MTI Élet+Stílus

Csillagot vesztett Paul Bocuse legendás étterme

Két évvel az alapító halála után elveszített egy csillagot a világhírű francia mesterszakács legendás étterme, a Lyon közelében lévő L'Auberge du Pont de Collonges, amely 55 éve megszakítás nélkül viselte a Michelin étteremkalauz által maximálisan adható három csillagot.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Érzelmes utazás félmillióért

Na jó, tegyük mindjárt hozzá: nyolc Michelin-csillaggal. A világ legdrágább pop up étterme, az ibizai Sublimotion ezen a nyáron is várja vendégeit. Új vacsoraprogramja az Érzelmes utazás elnevezést kapta.

hvg.hu Vállalkozás

Álomállás a Michelinnél: csillagosztó éttermi kém kerestetik

Mit kell tudnia egy 007-es ínyenc kémnek ahhoz, hogy a világhírű Michelin cég alkalmazza? Hogy lesz valaki élet és halál ura a vendéglátásban, ahol egy Michelin csillag aranyat ér, három pedig a mennyországot jelenti? New York-ban keres csillagosztó kóstolókat a világhírű francia cég.

T.S. Élet+Stílus

Egy igazi bajnoka már van az EB-nek

Miközben a kontinens már teljes futball-lázban ég, csak kevesen tudják, az Európa Bajnokság főséfje birtokolja a világon a legtöbb Michelin-csillagot. Ha valaki, ő igazi bajnok, aki most egy luxusbeszállítóval együtt gondoskodik a labdazsonglőrőkről és a VIP-vendégekről.

hvg.hu Gasztro

Tripla ragyogás

A franciáknak már nem kell izgulniuk. A pár napja megjelent Michelin kalauz 2015-ös francia kiadása szerint továbbra is a három csillagos vezető gasztro nagyhatalmak között vannak.

Tóth Sándor Gasztro

Fagylaltgyáros a világ legjobb cukrászséfje

A londoni Guildhall-ban nemrégiben megrendezett gasztronómiai gálán az idén nemcsak a világ legjobb éttermeit és szakácsait díjazták, hanem először a legjobb cukrászséfet is. A rangos elismerést a katalán Jordi Roca kapta, aki két bátyjával együtt a gironai El Celler de Can Roca étterem három Michelin-csillagos aranycsapatának a tagja.

Sz. J. Gasztro

Ilyenek a Michelin-csillagos rakott krumplik

Az idei Gourmet Fesztivál kötelező eleme a tavalyi gulyásleves után a rakott krumpli lesz. Sokak kedvenc étele, igazi házias fogás, kíváncsian várjuk, hogyan fogják majd prezentálni rakott krumplijukat az ország legjobb séfjei. A fesztivál sajtóbemutatóján a hazai Michelin csillagos séfek bemutatták saját verziójukat, lássuk hát, hogyan értelmezi a rakott krumplit Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha).

F.B. Gasztro

Stílusos együttműködés

A modern gasztronómia tehetős rajongóit júniusban a világ minden pontjáról Champagne szívébe, Épernay-be várják egy különleges pop-up étterembe.

T.S. Gasztro

Minden eddiginél drágább étterem nyílik - fotók

Hamarosan megnyílik a világ legdrágább étterme Ibiza új ötcsillagos luxusszállójában. Az 1500 eurós degusztációs menüt egy este egyszerre csak tizenketten élvezhetik egy Föld körüli utazás keretében, Paco Roncero séf kalauzolásával.

Horváth Balázs Gasztro

Lekenyerezett minket Budapest új büszkesége

Az eddigi magas gasztronómiát célzó Michelin-csillagos éttermek mellett most egy bisztró is megkapja a kitüntetést, még ha az érintettek alig hiszik is el. Körülnéztünk a Borkonyhában, ami tulajdonképpen már a kenyérnél megvett minket, de azért végigkóstoltuk a hat fogást.

Gy.Zs. Gasztro

Borkonyha infúzióban - szubjektív jegyzet

Bréking nyúz, kiált a művelt magyar gasztronauta és hagy csapot-papot, borít napi programot. Töri a fejét, keresi a kapcsolatot, nyúzza a telefont, első akar lenni a másodikak között, akik megrohamozzák az új Michelin-csillagos magyar éttermet.

T.S. Gasztro

Bekeményítenek a séfek az ételpornó ellen

Tavaly jöttek az első hírek arról, hogy egyes külföldi éttermekben betiltanák az ételfotózást. Most úgy tűnik, a dolog kezd komolyra fordulni. Egyre több francia és amerikai séf keményít be.

Tóth Sándor Gasztro

Francia séf vezényli az olimpiai konyhát

Tíz szakács munkáját irányítja a nyitó és záró fogadáson, s gondoskodik csapatával a sportolókról, a különböző országok delegációiról és a nemzetközi stábok napi étkeztetéséről a több mint tíz éve Oroszországban élő Olivier Zeroual.

Tóth Sándor Gasztro

Vendéglátóhelyek fekete hétfője és baljós évkezdet

A múlt év utolsó hétfőjén oxigénlándzsával érkeztek a hívatlan vendégek a kávézóba. Nem is kértek semmit, önkiszolgálásra rendezkedtek be, és profi módszerrel, könnyedén ürítették ki a páncélozott széf tartalmát. Úgy tűnik, a profizmusnak viszont híján voltak azok a betörők, akik az újesztendő első napján a világ egyik vezető éttermében kellemetlenkedtek.

1 2
Ha szerelmes akar lenni bárkibe, tegye ezt!

Ha szerelmes akar lenni bárkibe, tegye ezt!

Ezek az év leginnovatívabb kütyüi a világ egyik legbefolyásosabb dizájnmagazinja, a Dezeen szerint

Ezek az év leginnovatívabb kütyüi a világ egyik legbefolyásosabb dizájnmagazinja, a Dezeen szerint

Tényleg erre tartanak a magyar bankok?

Tényleg erre tartanak a magyar bankok?

Nem csak HVG-címlapokat készít, könyveken, plakátokon is dolgozik, kiállításokat is tart Bódi Kati képzőművész

Nem csak HVG-címlapokat készít, könyveken, plakátokon is dolgozik, kiállításokat is tart Bódi Kati képzőművész

Ezek az év leginnovatívabb kütyüi a világ egyik legbefolyásosabb dizájnmagazinja, a Dezeen szerint

Ezek az év leginnovatívabb kütyüi a világ egyik legbefolyásosabb dizájnmagazinja, a Dezeen szerint

A haditengerészettel védi Észtország a megmaradt tenger alatti elektromos kábelét

A haditengerészettel védi Észtország a megmaradt tenger alatti elektromos kábelét

Már hazudik is a mesterséges intelligencia, nehogy kikapcsolják

Már hazudik is a mesterséges intelligencia, nehogy kikapcsolják

Csaknem kétmilliárd forintot ér az a ház, amelyben Áder János él, tízmilliókat költöttek a volt elnök rezsijére állami pénzből

Csaknem kétmilliárd forintot ér az a ház, amelyben Áder János él, tízmilliókat költöttek a volt elnök rezsijére állami pénzből

Egy farmernadrág miatt került bajba Magnus Carlsen, ott is hagyta a sakk-vébét

Egy farmernadrág miatt került bajba Magnus Carlsen, ott is hagyta a sakk-vébét

A címlapról ajánljuk